Keytrade Bank België

Keytrade Bank is een spaar- en beleggingsbank naar Belgisch recht. Het hoofdkantoor van Keytrade is gevestigd in Brussel (Vorstlaan 100, 1170 Brussel), maar het heeft ook een Luxemburgse en Zwitserse afdeling. Keytrade Bank is sinds 1998 actief op de Belgische markt en positioneert zich als de marktleider voor online banking: sparen en beleggen. Sinds kort is het ook mogelijk om er hypotheken af te sluiten aan interessante voorwaarden.

Keytrade Bank – de online bank

Keytrade heette voorheen VMS-Keytrade. De bank werd gesticht door Jean en José Zurstrassen en Grégoire de Streel. Beide personen zijn geen onbekende, eerder richtte ze Skynet op. Ze studeerde Handelsingenieur aan de Solvay ULB. Skynet is een internetportaal dat nu eigendom is van Proximus. Keytrade bank werd in 2002 een voorwaardige bank door de overname van RealBank. De naam veranderde toen ook van VMS-Keytrade naar Keytrade Bank.

De betrouwbaarheid van Keytrade Bank

Keytrade bank werd in 2007 overgenomen door de Belgische activiteiten van het Landbouwkrediet. Landbouwkrediet kreeg in 2013 een nieuwe naam en gaat nu als Crelan door het leven.

In 2016 verkocht Crelan de activiteiten van Keytrade Bank aan de Franse bank Crédit Mutuel Arkéa. De bank Crédit Mutuel Arkéa doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar het is een grote Franse groep. De financiële groep telt 4 400 medewerkers en heeft 1,6 miljoen klanten in spaar-, verzekering- en beleggingsproducten. De solvabiliteitsratio is zeer goed (19,85%). In België is Crédit Mutuel Arkéa ook eigendom van Beobank. Voorheen heette Beobank Citibank België.

We kunnen dus stellen dat Keytrade een betrouwbare bank is en uw tegoeden er veilig zijn.

Keytrade Bank ProductenKeytrade Bank: Producten

Keytrade bank is een volwaarde internet bank. Dit wil zeggen dat je bij deze bank terecht kan voor o.a. de volgende producten:

  • KeyPack: Zichtrekening en Spaarrekening
  • KeyHome: Lening voor de woning (hypotheek)
  • KeyTrading: Beleggersrekening
  • KeyPlan: Beleggersplan
  • KeyPrivate: Vermogensbeheer

Al deze producten zijn zowel beschikbaar voor particulieren als ondernemingen.

Het online banking platform is zowel beschikbaar vanop je computer, tablet als je smartphone.

Voor dit laatste heeft men een speciale app gemaakt (KeyTrade Bank Mobile). Deze app laat je toe om op Android of Iphone op een snelle manier de actuele status van uw rekening te consulteren.

Ik kijk uit naar jouw reactie!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vergelijkgids.be
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Broker (0)
  • Energie (0)
Compare
0